25/7/13


ΠΗΓΗ: WaterVolo  http://watervolo.blogspot.gr/2013/07/267.html
Την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 14:30, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και ως δεύτερο θέμα εισάγεται για συζήτηση, η εισήγηση του Δήμαρχου με τίτλο:  "Η ΔΕΥΑΜΒ στο νέο ιστορικό της κύκλο – οι πολιτικές της για την ορθολογική και αειφόρο διαχείριση του νερού, την αποχέτευση και το περιβάλλον". Είναι αυτή που παρουσιάστηκε στην επιτροπή "διαβούλευσης" στις 10 Ιουλίου. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΨΕΚΑΖΕΙ, ΣΚΟΥΠΙΖΕΙ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 26/7. Νομίζει....Εμείς τώρα αρχίζουμε.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για συζήτηση που  με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  θα έπρεπε να γίνει  στις αρχές του Μαρτίου του 2012!
Πέραν αυτού η απόφαση εκείνη μιλούσε για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα το νερό κάτι που προφανώς δεν υλοποιείται. Πρόκειται για υποβάθμιση του θέματοςόπως άλλωστε έγινε και με την Επιτροπή Διαβούλευσης που ουσιαστικά δεν έγινε αφού απουσίαζε η συντριπτική πλειοψηφία των μόνιμων μελών της , με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.
Θυμίζουμε επίσης ότι στην επιστολή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κίνηση πολιτών από 7/6/2013 αναφέρεται ότι: 
"Για την ακριβή ημέρα και ώρα της παραπάνω συνεδρίασης θα ειδοποιηθείτε εγκαίρως με έγγραφό μας προς στη διεύθυνσή σας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  (watervolo@gmail.com), προκειμένω κατά το αίτημά σας να παραστείτε και να διατυπώσετε τις απόψεις σας επί του θέματος, όπως άλλωστε σας είχε ανακοινωθεί και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου". 
Μέχρι την ώρα που αναρτάται αυτό το κείμενο, μεσημέρι παραμονής της συνεδρίασης δεν έχουμε ειδοποιηθεί για μέρα και ώρα της συζήτησης. Είναι προφανές ότι η Δημοτική Αρχή θα προτιμούσε να συνεδριάσει  για το νερό ερήμην του κόσμου και έχει κάνει τα πάντα γι αυτό. Έσπρωξε το Δημοτικό Συμβούλιο βαθιά μέσα στο καλοκαίρι και τώρα αφήνει για την τελευταία στιγμή την ενημέρωση της Κίνησης για μέρα και ώρα της συζήτησης.
Στην τελευταία συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής την Δευτέρα 22/7,  αποφασίστηκε να είμαστε παρόντες όπου και όποτε γίνονται συζητήσεις για το νερό. Αύριο λοιπόν θα είμαστε εκεί ως Συντονιστική Επιτροπή και θα διεκδικήσουμε ενεργό συμμετοχή στη συζήτηση και ενημέρωση παρατάξεων και συμβούλων. Θα απαιτήσουμε να δοθούν απαντήσεις για την άρνηση της Δημοτικής Αρχής στην πληροφόρηση της Κίνησης σε θέματα που αφορούν όλους τους πολίτες και φυσικά θα παρουσιάσουμε την άποψή μας για το νερό.
Προειδοποιούμε ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που παίρνονται μέσα από αντιδημοκρατικές και αντιλαικές διαδικασίες δεν πρόκειται να γίνουν σεβαστές από τους ενεργούς πολίτες στα χωριά και την πόλη. Θα διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας με διαρκή ενημέρωση των συμπολιτών μας και με συνεχή αγώνα σε όλα τα μέτωπα του νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου