4/7/13

ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ

Πάλι προκλητικός ο Δήμαρχος..

"Ερωτηθείς ο Δήμαρχος, αναφορικά με την πρωτοβουλία της Κίνηση Πολιτών για το Νερό, που οργανώνουν συγκέντρωση με φορείς, ενόψει της διαβούλευσης δήλωσε «αυτές οι κινήσεις δείχνουν έλλειψη σεβασμού σε ένα όργανο και είναι άγονη αντιπαράθεση που δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε. Δηλητηριάζονται καθημερινά οι πολίτες από ακραία παραπληροφόρηση, αλλά έχουν γνώση''.

Δεν ανταποκριθηκαν

Δεν εμφανίστηκε ούτε ένας από τους 50 φορείς της πόλης που έχουν επιλεγεί από τον Δήμαρχο ως μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, την Δευτέρα 1 Ιουλίου στο Εργατικό Κέντρο. Τους είχε καλέσει η Κίνηση Πολιτών για ανταλλαγή απόψεων και αποσαφηνίσεων σε σχέση με την εισήγηση της Κίνησης  , σε μια προσπάθεια να να γίνει ουσιαστικός διάλογος στο πλαίσιο  της διαβούλευσης για το νερό,  στις 10 Ιουλίου. Την συγκεκριμένη εισήγηση έχουν στα ηλεκτρονικά γραμματοκιβώτιά τους 28 από 50 φορείς των οποίων οι διευθύνσεις είναι γνωστές.
Για τους υπόλοιπους αποφασίστηκε την Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο να ζητηθούν οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα από την Γραμματεία του Δήμαρχου. Τελικά μετά από σχετική...διαβούλευση, ο Δήμαρχος αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα. χωρίς βέβαια να αιτιολογήσει την απάντηση!.
Θυμίζουμε, ότι όλως συμπτωματικά, την Δευτέρα 1 Ιουλίου το μεσημέρι, λίγες ώρες πριν την εξαγγελθείσα συνάντηση της Κίνησης Πολιτών με τους φορείς στο Εργατικό Κέντρο, ο Δήμαρχος και τα υπόλοιπα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, έδωσαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ  
Ερωτηθείς ο Δήμαρχος, αναφορικά με την πρωτοβουλία της Κίνηση Πολιτών για το Νερό, που οργανώνουν συγκέντρωση με φορείς, ενόψει της διαβούλευσης δήλωσε «αυτές οι κινήσεις δείχνουνέλλειψη σεβασμού σε ένα όργανο και είναι άγονη αντιπαράθεση που δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε. Δηλητηριάζονται καθημερινά οι πολίτες από ακραία παραπληροφόρηση, αλλά έχουν γνώση».
Η Κίνηση δεν συσχετίζει την απουσία ΟΛΩΝ των φορέων από το Εργατικό Κέντρο με την συνέντευξη τύπου και τις παραπάνω απόψεις του Δήμαρχου. Έχουμε υπομονή και χρόνο να καταλήξουμε σε τελικά συμπεράσματα για το πως δουλεύει αυτή η επιτροπή διαβούλευσης.

ΠΗΓΗ: WaterVolo
περισσότερα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου