29/6/13

ΠΗΓΗ: WATERVOLO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ:http://watervolo.blogspot.gr/search/label/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

Μπαρνιέ: Το πόσιμο νερό δεν θα ιδιωτικοποιηθεί στην ΕΕ


Το πόσιμο νερό δεν θα ιδιωτικοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαβεβαίωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εισακούγοντας μια πρωτοβουλία πολιτών που συγκέντρωσε ευρεία υποστήριξη από μέρους των πολιτών.
Αυτή είναι η είδηση που όμως δεν μας αφορά. Μπορεί να αποτελεί μια νίκη για το Ευρωπαικό κίνημα εναντίον της ιδιωτικοποίησης που τα τελευταία χρόνια πάλεψε δυνατά για να αποτρέψει την θεσμοθέτηση της εμπορευματοποίησης του νερού, εδώ στο Νότο και ειδικότερα στην Ελλάδα, στη χώρα των μνημονίων, οι Δήμοι, όπως λέει ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα εσωτερικής αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ, είναι αυτοί που θα αποφασίσουν πως θα διαχειριστούν τα νερά.
Στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα οι διαδικασίες για ιδιωτικοποίηση των τοπικών ΔΕΥΑ προχωράει, παρά το όψιμο ενδιαφέρον κάποιων Δήμων, και την δουλειά που κάνουν η "Κίνηση 136"και η πρωτοβουλία "Σώστε το Νερό", ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα εξακολουθεί το θέμα να μην απασχολεί τον κόσμο σοβαρά. Στην περιοχή μας υπάρχει μια έντονη κινητικότητα με θετικά ως τώρα αποτελέσματα την οποία δεν πρόκειται να χαλαρώσει η απόφαση της ΕΕ για το πόσιμο νερό.
Θυμίζουμε ότι παρά την ύποπτη εμμονή του Δήμαρχου να σπρώχνει την συζήτηση για το θέμα αυτό μέσα στο καλοκαίρι, εκατοντάδες κάτοικοι του Δήμου από την πόλη και τα χωριά κατέκλυσαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην 14η συνεδρίαση της χρονιάς, στις 10 Ιούνη και επέβαλλαν με την παρουσία τους τη συζήτηση από την οποία εκτός των άλλων, προέκυψε μια ομόφωνη απόφαση εναντίον της ιδιωτικοποίησης. 
Μια απόφαση ωστόσο που δεν γνωρίζουμε ακόμη πως να την αξιοποιήσουμε, στο πλαίσιο των διαδικασιών που έτσι και αλλιώς γίνονται στο παρασκήνιο αυτό τον καιρό. Από την πλευρά πάντως της Δημοτικής Αρχής δεν έγινε καμιά προσπάθεια προβολής αυτής της απόφασης στα ΜΜΕ ενώ έγινε γνωστό ότι μέσα στον Ιούνιο θα γίνει συγχώνευση της ΔΕΥΑΜΒ, παρέμεινε όμως άγνωστο με ποιά ή ποιές ΔΕΥΑ.  
Πρόκειται για μια σοβαρή ένδειξη ότι η ιδιωτικοποίηση μεθοδεύεται πίσω από τις πλάτες μας με τον Δήμαρχο της πόλης να δηλώνει άγνοια. Ύποπτο και αυτό καθότι είναι επαγγελματίας πολιτικός στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ένας από τους αρχιτέκτονες του "Καλλικράτη" σε κεντρικό επίπεδο.
Δεν χαλαρώνουμε λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου