6/7/13

Μόνη απάντηση η εξέγερση ενάντια σε εξουσιαστές και τραπεζίτες

Προσωπικό σχόλιο: 

Όταν ακούγονται απόψεις του τύπου:
''είναι κακό να πηγαίνεις εσύ να αγωνιστείς και εγώ να κάθομαι μέσα να σου πλένω τα πουκάμισα;''
Γιατί το πουκάμισο του αγωνιστή ΠΡΕΠΕΙ να είναι καθαρό για να αγωνιστεί και σιδερωμένο ... ένας σωστός αγωνιστής  (πάντα ...ακομμάτιστος... μα  φυσικά,ΓΙΑ όλα φταίνε τα κόμματα) πρέπει να πλένει το πουκάμισο του συναγωνιστή του και αυτός να κάθεται...και να πηγαίνει κρυφά σε κομματικές συναντήσεις (και να είναι πάντα ακομμάτιστος, δεν πειράζει που θα είναι π.χ ΣΥΡΙΖΑ)
Με τους ανθρώπους αυτούς που έχουν την παραπάνω άποψη  έχεις τον ίδιο σκοπό για να βγεις στο δρόμο;΄΄Ενα παράδειγμα για να ξέρουμε πόσο σαπίλα υπάρχει ακόμα και στον αγώνα...

Πώς να αντιμετωπίσουμε τους εξουσιαστές αν δεν έχουμε αντιμετωπίσει τα τσιράκια τους.
Χωρίς τσιράκια, υπονομευτές , προδότες και ρουφιάνους δεν υπάρχουν εξουσιαστές.
Ο στόχος είναι δίπλα από τους εξουσιαστές ...τα τσιράκια τους!

Μόνη απάντηση η εξέγερση ενάντια σε εξουσιαστές και τραπεζίτες

Κείμενο της συλλογικότητας του “εργασιακού δελτίου”
Οι δανειστές και οι ντόπιοι εξουσιαστές προχωρούν ακάθεκτοι στην εξαθλίωση των εργαζόμενων.
Δεν σταματάνε να εκδίδουν νέες αποφάσεις και να γράφουν νόμους που μειώνουν συνεχώς το μεροκάματο, λες και οι εργαζόμενοι φταίνε για τις ανοησίες που κάνανε οι τραπεζίτες και τα αφεντικά επί χρόνια.
Δεν υπάρχει χώρος δουλειάς που να μην συζητείται ανοιχτά η μείωση αποδοχών, δεν υπάρχει συνέλευση εργαζόμενων που δεν εμφανίστηκαν εργοδοτικά τομάρια να προτείνουν ψήφιση μειώσεων αποδοχών.
Τόχουμε χάσει τελείως !
Προχτές, οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία του Μάνεση στο Βόλο με ισχυρή πλειοψηφία αποδέχτηκαν μείωση αποδοχών κατά 14%, τη δεύτερη μείωση, που συνολικά τους πήγε στο 45%, σύν μία ημέρα το μήνα εκ περιτροπής εργασία.
Την Κυριακή έγινε γνωστό πως στον ¨Όλυμπο” απολύθηκαν 20 εργαζόμενοι, οι 7 πριν 2 μέρες, ενώ έχουν προσληφθεί κάπου 45 με απολαβές 514 €, την ώρα που τα αφεντικά αφοί Σαράντη χρωστάνε στο δημόσιο τα κέρατά τους.
Στη Φήμη Πακ είναι απλήρωτοι 9 μήνες, στο μικρό supermarket EXTRA στο Λαύριο 13 εργαζόμενοι κάνουν 41 μέρες απεργία ενάντια σε μία απόλυση και τις μειώσεις μισθών.
Στη Wind, στη Vodaphone, στον ΟΤΕ και τις θυγατρικές του, βράζει η συγχώνευση σαν απειλή απολύσεων.
πηγή: εργασιακό δελτίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου