24/7/13

Έξωση .. από τη ζωή

Kαλά όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι του Δήμου Βόλου δεν ζουν στη γη , πού ζουν;Μόνο δέκα οικογένειες βγήκαν ή θα βγουν στο δρόμο;
Αν βγουν στο δρόμο θα βρουν πολλά εγκατειλειμμένα κτίρια αλλά και καινούργια κτίρια τα οποία δεν τα χρησιμοποιούν οι υπεύθυνοι του Δήμου Βόλου...
π.χ. απέναντι από το εργοστάσιο ΜΕΤΚΑ υπάρχει ένα νέο κτίριο (Κυρίλλου-Μυτιλήνης) το οποίο έχει ακουστεί ότι θα το χρησιμοποιήσουν για ΚΑΠΗ; Δεν ξέρω πάντως με ένα καλό διαχωρισμό του χώρου φιλοξενούνται αρκετές οοικογένειες...
Έτσι δεν είναι κύριοι υπεύθυνοι του Δήμου Βόλου για να μη λέτε ότι ο ξενώνας δεν επαρκεί...



ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
Κανένας δε μένει στο δρόμο, σύμφωνα με τους υπευθύνους του Δήμου Βόλου
Κανένας δε μένει στο δρόμο. Ωστόσο σε δέκα οικογένειες έχουν κοινοποιηθεί τα ειδοποιητήρια έξωσής τους από τα σπίτια και τα διαμερίσματα στα οποία διαμένουν, καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα μισθώματα στους ιδιοκτήτες τους με αποτέλεσμα να είναι στη λίστα αναμονής για φιλοξενία τους στο Ξενώνα Αστέγων του Δήμου.
Τα παραπάνω σημείωσαν χθες κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι υπεύθυνοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου.
Όπως είπαν ο κ. Κοντορίζος και η κ. Μπαρμπουδάκη, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βόλου αντίστοιχα, αυτή τη στιγμή στον ξενώνα, που λειτουργεί από τον περασμένο Δεκέμβριο στην περιοχή της Νεάπολης, φιλοξενούνται 18 άτομα. Τέσσερα άτομα με τη βοήθεια των υπεύθυνων του Δήμου, έχουν βρει ήδη δουλειά και σύντομα θα αποχωρήσουν από το Ξενώνα, καθώς εξέπνευσε το εξάμηνο προσωρινής διαμονής τους στη δομή του Δήμου, είπε η κ Μπαρμπουδάκη.
Ο κ. Κοντορίζος από την πλευρά του είπε ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου συνεχίζει τις προσπάθειες της για την εξεύρεση και άλλων κτισμάτων για τη στέγαση συμπολιτών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαμονής σε κάποιο κατάλυμα.
Όπως, πρόσθεσε, οι διαπραγματεύσεις για την εκμίσθωση δωματίων σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης δεν είχαν αποτέλεσμα, με τον κ. Κοντορίζο ωστόσο να εκφράζει την άποψη ότι τελικά θα καρποφορήσουν οι προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει για την αξιοποίηση του Κληροδοτήματος Αλέξανδρου Δράκου προς τον πρώην Δήμο Πορταριάς και πλέον του Δήμου Βόλου.
διαβάστε περισσότερα:http://www.taxydromos.gr/article.php?id=84338&cat=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου