24/2/14

Η ζωή πίσω και μπροστά από τα κάγκελα της φυλακής !



Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο εικόνες φρίκης μέσα από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλού.Σύμφωνα με πληροφορίες , το νοσοκομείο έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει ΜΌΝΟ 100 άτομα, όμως αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 226 ασθενείς.Από τους 226 ασθενείς , οι 136 με AIDS, άλλοι νοσηλεύονται με εγκεφαλικά επεισόδια, υπάρχουν άτομα ακρωτηριασμένα και με διάφορες άλλες ασθενειες και όλοι μαζί νοσηλεύονται σε έναν όροφο. Λόγω έλλειψης προσωπικού 21 συγκρατούμενοι τους φροντίζουν .Οι φυλακές , γενικά είναι εγκατελλειμένες , η μοναδική έννοια του αρμόδιου υπουργείου ήταν να τοποθέτησει  λίγο παραπάνω σύρμα στο τοίχο το 2000, για να μην αποδράσουν οι κρατούμενοι , και αυτό θεωρείται έργο από πλευράς υπουργείου.Για την υγεία και τη σίτιση των φυλακισμένων ούτε λόγος, αφού στα 2 ευρώ που αντιστοιχούν σε κάθε κρατούμενο συμπεριλαμβάνονται 3 γεύματα.
  
Μέσα στις φυλακές επικρατεί χάος, το χάος που βιώνουμε και
                                                                                   εμείς οι ''καλοί ελεύθεροι πολίτες''

Εμείς από τη πλευρά μας είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε το πρόβλημα κατάματα, να το αντιμετωπίσουμε εντελώς ανθρωπιστικά και κοινωνικά και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ.Η απόφαση της δικαιοσύνης ,καλώς ή κακώς ήταν να φυλακιστούν οι άνθρωποι αυτοί αλλά το θέμα υγείας τους θα πρέπει να απασχολεί όλους μας.Δεν πρέπει να σκεφτούμε ότι αυτά τα άτομα φυλακίστηκαν επειδή ήταν οι κακοί . Οι συνθήκες που βιώνουν οι φυλακισμένοι είναι οι συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας και έξω από τις φυλακές ,μπροστά από τα κάγκελα της φυλακής. Η εικόνα στο νοσοκομείο στις  φυλακές Κορυδαλού είναι οι εικόνες που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα έξω από τα νοσοκομεία πριν και μετά το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ , άνθρωποι ανασφάλιστοι, ασφαλισμένοι  με σοβαρά προβλήματα υγείας να περιμένουν ώρες στα εξωτερικά ιατρεία για συνταγογράφηση, 58 νεκροί από γρίπη και αρκετοί άνθρωποι να αναζητούν μονάδες εντατικής θεραπείας για νοσηλεία , παιδιά χωρίς εμβόλια.Μετανάστες , μέσα στα κέντρα κράτησης μεταναστών , ο ένας πάνω στον άλλο , με μοναδικό λόγο κράτησης επειδή ζήτησαν  μία καλύτερη ζωή.Νέοι, άνεργοι  μαθητές  και φοιτητές , να διώκονται επειδή αγωνίζονται ή  να αυτοκτονούν για διάφορους λόγους. 

Είμαστε όλοι φυλακισμένοι !

Τα προβλήματα στις φυλακές είναι χρόνια, δυστυχώς η οικονομική κρίση έκανε ακόμη δυσκολότερη τη ζωή των φυλακισμένων όπως και και τη ζωή των ήδη εξαθλιωμένων πολιτών .Για να γίνει η ζωή όλων μας  καλύτερη θα πρέπει να ενωθούμε με τους φυλακισμένος και αυτοί μαζί μας  , θα πρέπει να μεινουμε αλληλέγγυοι και να τους ακούσουμε .Είμαστε υποχρεωμένοι να ανοίξουμε το θέμα των φυλακών σε όλη τη κοινωνία και όσοι κοίταξαν μόνο τον εαυτό τους και απαγόρευσαν ανθρώπους να συζητήσουν για τους φυλακισμένους θα πρέπει να λογοδοτήσουν!

Όταν προσπαθείς να ανοίξεις το θέμα ''φυλακή'', το θέμα '' μετανάστες'' , το θέμα ''ναρκωτικά'', το θέμα ''βία στην οικογένεια'' , ''σεξουαλική παρενόχληση'', ''AIDS'' , ''ομοφυλοφιλία'' και ένα σωρό άλλα θέματα προς τη κοινωνία , υπάρχουν άνθρωποι που   εναντιώνονται για να μη στιγματιστούν και τώρα αυτοί οι ίδιοι ξεκίνησαν πρώτοι το κλάμα για τους ''καημένους'' φυλακισμένους, ...Μόνο αν υπήρχε μία ωραία ΜΚΟ με χρήμα πίσω από αυτά τα θέματα , τότε θα ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι να ανοίξουν το θέμα ως καλοί , φιλάνθρωποι άνθρωποι.
 
Τώρα δεν χρειάζεται να φωνάζουμε για τους φυλακισμένους , αλλά να είμαστε δίπλα τους όχι τώρα που ακούστηκε η φωνή τους , τώρα που βγήκαν οι εικόνες φρίκης , τώρα που μείναμε εκπληκτοι όλοι, τώρα σε προεκλογική περίοδο θα τους χρησιμοποιήσουν όλα τα κομματόσκυλα για να μας εντυπωσιάσουν για τη ψήφο , τώρα χρειάζεται ήρεμα μαζί τους να μιλήσουμε και να μας πουν τι ακριβώς χρειάζονται... δεν θα πρέπει να αφήσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ να τους χρησιμοποήσει για να κάνει πολιτική καριέρα στις πλάτες τους... ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ και καταλάβαμε το ρόλο του καθενός!


Όλοι δίπλα στους φυλακισμένους , πίσω και μπροστά από τα κάγκελα!
 Είναι υποχρέωση να αγωνιστούμε μαζί τους για να διώξουμε όλους όσους μας καταστρέφουν και να μην έχουμε άλλα θύματα από κυβέρνηση και τρόικα.
Η δικαιοσύνη απούσα σε όλη αυτή τη κατάσταση αλλά να δικάζει νέους επειδή αγωνίζονται για ενα καλύτερο μέλλον είναι πάντα παρούσα!


 
 
Αγωνιζόμαστε και αντιστεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους πίσω από τα κάγκελα!


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου