13/2/14

Λευτεριά στη φυλακισμένη νεολαία !

Στο εδώλιο μαθητές Λυκείου για τη συμμετοχή τους σε καταλήψεις στο Βόλο 8 μαθητές από το 15μελές του 1ου Γ.Ε.Λ. Ν.Ιωνίας κλήθηκαν να καθίσουν στο εδώλιο στις 10/4/14 για τη συμμετοχή τους σε καταλήψεις.  πηγή: e-volos



Άποψη του blognewspaper

Διαβάζοντας τη παραπάνω δημοσίευση , μαθητές να βρίσκονται στο εδώλιο για τις καταλήψεις,  αναρωτήθηκα πόσο εκτός ''τόπου και χρόνου''  βρίσκονται όλοι αυτοί που έφτασαν σε σημείο να δικάζουν τους μαθητές !Επίσης, δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πώς ένας διευθυντής θα  ρουφιανεύει τα προβλήματα  ή ρουφιανεύει τους μαθητές του στην αστυνομία!

διαβάστε το σχετικό άρθρο:πηγή http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=415279
""Αστυνομικοί από το τμήμα της Αγίας Παρασκευής επισκέφτηκαν πριν λίγες μέρες νηπιαγωγεία και δημοτικά της περιοχής, προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή το εν λόγω έγγραφο από τη ΓΑΔΑ, το οποίο αναφέρει πως οι διοικητές αστυνομικών τμημάτων πρέπει να προχωρήσουν σε:

-Πλήρη καταγραφή των σχολείων που λειτουργούν σε περιοχές αρμοδιότητας αστυνομικών τμημάτων.
-Να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές και συναντήσεις των αστυνομικών οργάνων και των Διοικητών των αστυνομικών τμημάτων με τους/τις Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων.
-Να καταγράψουν τα προβλήματα των Σχολικών Μονάδων που είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη γενικά και της Ελληνικής Αστυνομίας ειδικότερα.
-Να συντάξουν εμπεριστατωμένες αναφορές για τα ανωτέρω υποβάλλοντας οι Διοικητές των τμημάτων τις απόψεις τους προς τις οικείς Υποδιευθύνσεις Αστυνομίας."""



Αλήθεια , γνωρίζει κάποιος τι ακριβώς θέλουν οι νέοι εκτός από προεκλογικές υποσχέσεις του τύπου ''αλλαγή αισθητικής της πόλης΄', πάρκα, γκράφιτι , συναυλίες και φυσικά wi-fi.

Έχει  καθίσει κάποιος από όλους αυτούς που μιλάνε για τους νέους χωρίς τους νέους, να τους ακούσει ;           

 δεν  ακούει κανείς τους νέους!

Όταν έρχεται η σειρά των μαθητών , των φοιτητών , των άνεργων νέων για να μιλήσουν δεν υπάρχει χώρος και  χρόνος , μόνο για τα προβλήματα των υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα , των απολυμένων εργαζομένων , για το εφάπαξ , για ένα σωρό προβλήματα των περήφανων γηρατειών.. να μιλάμε για όλα εκτός από τους νέους.
Βέβαια , υπάρχει η  νεολαία η κομματικοποιημένη  και  η  νεολαία η ανένταχτη, η πιο επαναστατική  η οποία αντιδρά για όλα αυτά τα προβλήματα που προκάλεσε η κρίση , που ,    η κυβέρνηση, η τρόικα, το κράτος και το παρακράτος την δικάζουν , τη δολοφονούν με τη βοήθεια του  παρακράτους , τη πνίγουν , την πεθαίνουν με αναθυμιάσεις ,  την καταστρέφουν αργά και προσπαθούν να την τρομοκρατήσουν για  να σωπάσει μια για πάντα!!


Αν την νεολαία δεν τη δώσεις χώρο και χρόνο για να μιλήσει , τότε θα σωπάσει για πάντα και όταν δεν έχεις τη νεολαία στους αγώνες  δε θα επαναστατήσει κανεις και να βγει από αυτό το αδιέξοδο της κρίσης και δυστυχώς , οι νέοι θα οδηγηθούν  εκεί που τους δίνουν χώρο , χρόνο και  χρήμα , εκεί που θα την εκμεταλλευτούν, στο φασισμό!

Τώρα πρέπει να δώσουμε το χρόνο και το χώρο στους νέους για να μιλήσουν και να μάθουμε τι απαιτούν , μαζί τους να είμαστε στους δρόμους και να πάρουμε πίσω τη ζωή μας . Τώρα να αθωωθούν όλοι οι μαθητές , φοιτητές, άνεργοι ή εργαζόμενοι νέοι που αντιστέκονται σε όλους αυτούς που προσπαθούν να τους καταστρέψουν!

Κανένας νέος στο εδώλιο , κανένας νέος στη φυλακή ,
 οι ρουφιάνοι, προβοκάτορες, υπονομευτές  και οι προδότες 
να δικαστούν και να φυλακιστούν !


Λευτεριά στη φυλακισμένη νεολαία !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου