17/12/13

Και αν σου κάτσει; Σήμερα κληρώνει, σήμερα πληρώνει! ΤΖΑΚ ΠΟΤ ... ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΜΙΣΘΟ!!!

Διευθυντής ιταλικού σχολείου έριξε κλήρο για το ποιος θα πληρωθεί

ΠΗΓΗ: news247.gr



Δεν έφταναν οι πόροι για τους μισθούς όλων των εκπαιδευτικών και ο διευθυντής σχολείου στην Ιταλία έκανε κλήρωση για το ποιοι θα πληρωθούν
Ο διευθυντής σχολείου στην πόλη Πράτο της κεντρικής Ιταλίας αποφάσισε να αποφασιστεί με κλήρωση η πληρωμή κάποιων εκ των δεκαοκτώ συνολικά έκτακτων εκπαιδευτικών και των καθαριστριών, που εργάζονται στον δημοτικό δημόσιο παιδικό σταθμό του οποίου προΐσταται.
Ο διευθυντής είχε στην διάθεσή του μόλις 5.000 ευρώ, ένα ποσό που αρκούσε για την καταβολή μόνον των πέντε μισθών. Δεν μπορούσε να δώσει μόλις 277 ευρώ στον καθένα. Έτσι, αποφάσισε να προχωρήσει σε κλήρωση.
Οι πέντε «τυχεροί» είναι τέσσερις εκπαιδευτικοί και μία καθαρίστρια. Οι υπόλοιποι πρέπει να περιμένουν τον προϋπολογισμό του 2014 για να μπορέσουν να λάβουν τον οφειλόμενο μισθό του Δεκεμβρίου.
Ιταλικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση την είδηση, θεωρώντας την ενδεικτική της ιδιαίτερα δύσκολης φάσης που περνά η ιταλική δημόσια εκπαίδευση.
Τονίζεται ότι η περίπτωση του Πράτο δεν είναι η μοναδική: τα ταμεία είναι άδεια και σε πολλά άλλα σχολικά ιδρύματα της χώρας. Σε κάποιες περιπτώσεις η τοπική αυτοδιοίκηση προσπάθησε να δανείσει, προσωρινά τα δημόσια σχολικά ιδρύματα.
«Εδώ και τρεις μήνες το υπουργείο παιδείας δεν προχωρεί στην χρηματοδότηση εκατοντάδων σχολείων. Στις περιπτώσεις εκείνες που χρειάσθηκε να κληθούν να δουλέψουν αρκετοί έκτακτοι και αναπληρωματικοί καθηγητές, τώρα, δεν μπορούν να γίνουν οι πληρωμές», δηλώνει ο Αλεσάντρο Ριτσέλο, της ιταλικής συνδικαλιστικής οργάνωσης Uil.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ) 
Αναδημοσίευση από news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου