30/4/14

Την πρώτη Μάη γιορτάζεται η μέρα των εργατών. Είναι η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου. Τον Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η μέρα έχει θεσπιστεί ως αργία και για αυτό οι υπηρεσίες και επιχειρήσεις ειναι όλες κλειστές.

Η πρωτομαγιά , όμως τα τελευταία 5 χρόνια δεν είναι αργία είναι απεργία και το συνειδητοποιήσαμε μετά από χρόνια όταν χάσαμε για πρώτη φορά το δικαίωμά μας στη ζωή .Όταν μπήκαν για τα καλά τα μέτρα στη ζωή μας , χαράτσια , φόροι, μείωση μισθών , κόψιμο συντάξεων και δώρων , και όταν μείναμε μέσα σε μια νύχτα χωρίς δουλειά ...Τότε συνειδητοποιήσαμε ότι όσα διεκδικήσαν οι προηγούμενες γενιές τα χάσαμε όλα όταν συνδικαλιστές και σωματεία ξεπουλήθηκαν στα κόμματα εξουσίας ή για την εξουσία για να έκλεγούν και να μπουν μέσα στα υπουργεία .Τίποτα δεν χαρίστηκε στο λαό, με πολύ αίμα και ιδρώτα , διεκδικούσαμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και 8ωρο , αυξήσεις μισθών , συντάξεις, καλύτερη υγεία και παιδεία και ένα ένα τα δικαιώματά μας ,  οι ξεπουλημένοι συνδικαλιστές τα χάρισαν στην εξουσία!

Αύριο θα δούμε , λοιπόν το θέατρο της πρωτομαγιάς , ξεπουλημένους συνδικαλιστές με  στεφάνια κόκκινα γεμάτα γαρύφαλλα , να μιλάνε μπλα μπλα μπλα για αγώνες διεκδίκησης και στο τέλος να καταθέτουν τα ''στεφάνια'' τους σε μνημεία πεσόντων -αγωνιστών , και ευχαριστημένοι αφού έκαναν το καθήκον τους θα μπουν σε ένα τσιπουράδικο για να συζητήσουν για τις εκλογές και τη στήριξη υποψηφίων!
Από την άλλη θα έχουμε και τους άλλους τους "ναι, μεν...αλλά..." που θα λυπούνται για τη κατάσταση των εργατών , ανέργων , απλήρωτων εργαζομένων, συνταξιούχων  ,νεολαίας και θα φωνάζουν συνέχεια ενάντια των ξεπουλημένων συνδικαλιστών , που στηριζουν το''ναι μεν στο δρόμο γίνονται οι αγώνες '', αλλά την ίδια στιγμή θα παρακαλάνε τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές να τους δώσουν το λόγο για ένα χαιρετισμό , για να τους μάθει και ο κόσμος ότι είναι υποψήφιοι ευρωβο(υ)λευτές ή υποψήφιοι δημαρχαίοι ή υποψήφιοι περιφερειάρχες... 

Η πρωτομαγιά φέτος είναι , δυστυχώς προεκλογικός αγώνας υποψηφίων για τις ευρω-βο(υ)λευτικές , δημοτικές και περφερειακές εκλογές που δίνουν ελπίδες στο κόσμο ότι θα επανέλθουμε στην προηγούμενη ΖΩΗ .

Ο απλός κόσμος όμως τι θα κάνει;Θα πιστέψει σωτήρες συνδικαλιστες  κ΄υποψήφιους εκλογών , θα τους ακολουθήσει  και όλοι μαζί θα κάνουν μια ωραία πορεία ή θα γυρίσει σε όλους τη πλάτη και θα συνεχίσει και αύριο να βρίσκεται στους δρόμους και να αγωνίζεται μόνος του;






1η Μάη 2014 πρέπει να ακουστεί δυνατά :
αποχή στις εκλογές , συμμετοχή στους δρόμους!
για να πάρουμε πίσω τη ΖΩΗ μας !
για να τσακίσουμε ΕΕ-τρόικα-κυβέρνηση-τράπεζες-φασίστες & τα τσιράκια τους
(πουλημένους συνδικαλιστές & δήθεν αγωνιστές που συμβιβάζονται, συνεργάζονται και ενώνονται με προβοκάτορες , υπονομευτές , ρουφιάνους και προδότες, με κράτος κ΄παρακράτος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου