24/4/14

Πετάω από χαρά ...  μέχρι να πέσω!!!



Με το άνοιγμα του συστήματος για το κοινωνικό μέρισμα , βγήκαν ΟΛΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ , να συναντήσουν τους λογιστές τους για να κάνουν τη φορολογική δήλωση και να κάνουν την αίτηση για να λάβουν ποσοστό από το πλεόνασμα!

Τι νομίζετε ότι θα έβγαιναν στο δρόμο για να δείξουν την αλληλεγγύη τους ;ή να φωνάξουν ενάντια στους καταπιεστές τους;

Παρτάκηδες , παιδί μου , παρτάκηδες!


Για το στομαχάκι τους και για κανέναν άλλο!
Αλλά, όταν κοιτάς την πάρτη σου τι παθαίνεις, οέο;

 


Πρώτοι έτρεξαν οι άνεργοι , χωρίς ή με εισόδημα (μεταξύ μας , κάρτα ανεργίας με ολίγη μαύρη εργασία , μεταξύ μας τώρα , για να βγει το ψωμί ημέρας , αφού εκει μας κατάντησαν, για να κάνουν καμιά κατάληψη σε ΟΑΕΔ , όμως, τίποτα) για να κάνουν την αίτηση.Και σκέφτεται  ο άνεργος ''Χαμηλό και μηδενικό εισόδημα έχω, ακίνητα και κινητά δεν έχω , ζω στη μαμά και στο μπαμπα... '' και εκεί που κάνει όνειρα για το ποσοστό του πλεονάσματος ...τσουπ !! βγαίνει ανακοίνωση ότι οι άνεργοι που φιλοξενούνται σε σπίτια γονέων δεν δικαιούνται ποσοστό !Αλλά οι μεγάλοι και τρανοί υπουργαράδες ,δεν θα αφήσουν έτσι τους άνεργους όχι όχι όχι , αλλά θα αναθεωρήσουν τα κριτήρια μέσα στο Μάη (μήνας της άνοιξης και τω εκλογών , μεγάλη γιορτή σε λέω) και το ποσοστό θα δοθεί και σε άλλουν άνεργους .Τώρα που ο Σαμαράς κάνει το σταυρό του μπροστά στη κάμερα, βοηθά πιο πολύ τον άνεργο λαό  ,και γίνεται πιο πιστός στα μάτια των πολιτών για να τον ψοφήσουν ξανά, συγγνώμη για να τον ψηφίσουν  .Αμ , πως!

Μετά έτρεξαν οι συνταξιούχοι (μη σας πω και από τους πρώτους , Κυριακή του Πάσχα δεν έκαναν!Αφού δεν είχαν που δεν είχαν να φάνε , σύνταξη προκαταβολική  δεν πήρανε , πίστεψαν ότι η πρωθυπουργάρα θα τιμούσε τόσα χρόνια εργατιάς και δουλειάς , δίνοντας τους ποσοστό κοινωνικού μερίσματος αλλά καλέ μου συνταξιούχε , έχεις ακίνητα ,συνταξιούχος άνθρωπος ,  πούλα τα πια , ένα πόδι πριν το ''έξω από δω'' είσαι , για να ζήσεις .(έτσι σκέφτεται ο Σαμαράς , δεν σε σκέφτεται συνταξιούχε)
Ελάχιστοι , λοιπόν το δικαιούνται , αυτοί δηλαδή που δεν έκαναν ακόμη αίτηση επειδή δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή δεν ξέρουν τι σημαίνει κοινωνικό μέρισμα και νομίζουν ότι θα είναι κανένα από αυτά τα φάρμακα , γενόσημα...και αντί να ρωτήσουν τους λογιστές ρωτάνε τους φαρμακοποιούς ....

Και συνεχίζει να τρέχει ο κόσμος με τη προσδοκία της ανάστασης των τσεπών να κάνει την αίτηση και πλερώνεικαι κάτι επιπλέον στο λογιστή του , αν είναι σωστός λογιστής δεν θα πάρει λεπτό του ευρώ από κανέναν για την αίτηση ...εντάξει κύριε λογιστά μου;
Και συνεχίζει μέχρι σήμερα ο κόσμος να κάνει τις αιτήσεις και όπως προκύπτει μόνο 1 στους 6 δικαιούται το μέρισμα.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ!

 Τα 300 βλαμμένα της Βουλής (όποια και να είναι αυτά ) ΠΑΝΤΑ θα μας γεννούν ελπίδες ότι κάτι θα αλλάξει.ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ !
Με λίγα ευρώ δεν επιβιώνει κανένας , με χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ , με κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις , με έναν πάγκο στη πλάτη των ανέργων να πουλάνε ότι θέλουν σε λαϊκές αγορές ή ζητιανεύοντας έξω από τα μάρκετ για ένα κομμάτι μακαρόνι δεν γεννούν συνειδήσεις αυτά , απλά πολύ απλά , όλα αυτά είναι υποσχέσεις των υποψηφίων ευρω-βο(υ)λευτών , δημαρχαίων και όλα αυτά γεμίζουν τις κοιλιές  τους και το ταμείο της συνεργασίας ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΡΑΤΟΣ κ΄ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ-ΦΑΣΙΣΤΩΝ και αδειάζουν τις δικές μας τσέπες!

Μας ρίχνουν λίγα ψίχουλα πριν τις εκλογές για να μας δείξουν ότι νοιάζονται ,για εμάς!Κανείς δεν νοιάζεται περισσότερο το λαό , μόνο ο λαός τον λαό του!
Σας μπέρδεψα;Αν γνωρίζατε τι παει να πει αλληλεγγύη δεν θα μπερδευόσασταν και κανένας δεν θα έκανε την αίτηση για το μέρισμα . Ή ΟΛΟΙ Ή ΚΑΝΕΝΑΣ !Αυτήν είναι η αλληλεγγύη και αυτό έπρεπε να κάνουμε αν θέλουμε να μην υπάρχει εξαθλίωση!

Για να μάθουμε να διεκδικούμε θα έπρεπε να μάθουμε την αλληλεγγύη , για να μάθουμε την αλληλεγγύη θα έπρεπε να έχουμε συνείδηση .

Έτσι , θα μπορούσαμε να είμαστε ΟΛΟΙ στους δρόμους χωρίς πουλημένους συνδικαλιστές , χωρίς ρουφιάνους. προδότες,προβοκάτορες και υπονομευτές , ΧΩΡΙΣ εκλογές , για να διεκδικήσουμε ξανά ΠΙΣΩ τη ΖΩΗ ΜΑΣ ! Τότε δεν θα υπήρχε εξαθλίωση ! Δεν θα κατεβάζαμε το κεφάλι μας, δεν θα αφήναμε τους συναδέλφους μας να απολυθούν και θα λέγαμε εμείς , την γλιτώσαμε , δε θα αφήναμε νοσοκομεία χωρίς γιατρούς , προσωπικό, δεν θα αφήναμε τα χρήματα στο ταμείο του κράτους και θα μειώνονταν ή θα κοβόταν αναπηρικές συντάξεις ... 

Δεν θα εκμεταλλευόμασταν κανέναν για μία σοκοφρέτα για να γλυκάνουμε το δικό μας στόμα ...!!

Ήρθε το πλεόνασμα και σας περιμένει ..... τρέξτε για να φάτε , φάτε , φάτε , φάτε ,φάτε 
και εσείς λίγο πλεόνασμα , και όταν δε θα έχετε ξανά χρήμα στις τσέπες ... πείτε ξανά ότι φταίνε οι άλλοι !!!

Οι εκλογές και τα προεκλογικά ψευτο-ευρώ δεν θα σου δώσουν Ζωή και Ψωμί!


ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !
να καταλάβουν ότι δεν τους θέλουμε και 
'ΟΛΟΙ ΕΞΩ στους Δρόμους για να 
διεκδικήσουμε πίσω τη Ζωή μας ! 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου